logo

Bezuidenhout Begroot

Dit plan is niet geselecteerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan kreeg minder dan 25 likes en is daarom niet geselecteerd voor de stemfase van Bezuidenhout Begroot.

Database voor hondenpoep

Door: I.
28 maart 2020

Een database kent het dna van de honden in de wijk. Met een monster van gevonden poep kunnen hond en eigenaar/aresse worden getraceerd.

Een database kent het dna van de honden in de wijk. Bij aanmelding bij de hondenbelasting wordt dna van de hond afgenomen.
Met een monster van gevonden poep kunnen hond en eigenaar/resse worden getraceerd.
Een goedkopere maar minder betrouwbare variant is een database gebaseerd op vorm. Wanneer een eigenaar zijn/haar hond registreert moet hij/zij de meest voorkomende vorm van de ontlasting van zijn/haar hond doorgeven. Via een app kunnen passanten zien welke eigenaar de poep van zijn/haar hond niet heeft opgeruimd.

Argumenten

Argumenten voor

erik | 31 maart 2020 15:21

Ik vind hem grappig, of 'drollig' zouden de Duitsers zeggen, de franse hebben t dan weer over 'drole' :-P

Naming and shaming zou dan wel door de wijkagent gedaan moeten worden en niet door de bewoners,Argumenten tegen

Fabianne | 29 maart 2020 12:33

Mensen aanspreken omdat de vorm van de hondendrol matcht met die van de hond? Ik vind dit erg vergezocht en zou dan eerst eens beginnen met straatafval testen op vingerafdrukken om het zo naar de vervuiler te herleiden. Als je echt minder poep op straat wilt dan moeten er meer plekken komen waar mensen hun hond uit kunnen laten en meer prullenbakken zodat je niet de hele wandeling met een strontzakje loopt.Login om verder te gaanAnnuleren