logo

Bezuidenhout Begroot

Dit plan is niet geselecteerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan kreeg minder dan 25 likes en is daarom niet geselecteerd voor de stemfase van Bezuidenhout Begroot.

GEEF HET STUYVESANTPLEIN EEN ECHTE UPGRADE!

Door: Lex
1 april 2020
Gemeente Den Haag | 5 jun. 2020, 09:00

Dit plan heeft de haalbaarheidscheck niet gehaald. Het Stuyvesantplein is al van een plan voorzien die in uitvoering gaat.

Laten we van het Stuyvesantplein een aantrekkelijke ontmoetingsplek maken met veel groen en gezelligheid.

Laten we van het Stuyvesantplein een aantrekkelijke ontmoetingsplek maken met veel groen en gezelligheid.

Ons Stuyvesantplein heeft eigenlijk alles, nou ja heel veel, in zich om een 10 keer zo gezellig plein te worden. Zijn ovale (eigenlijk veelhoekige) vorm zie je terug in gezellige pleintjes als het Anna Paulownaplein in de Zeeheldenbuurt. Als ik heel eerlijk ben biedt het plein nu een zeer droeve aanblik, iets van vergane glorie. 
 
 Wat moet er gebeuren? Hieronder mijn globale ideeën, waarbij ik vermoed dat onderdelen ook uit reguliere budgetten kunnen worden bekostigd. Ik weet inmiddels dat er al een goedgekeurd plan ligt Maar ik wil graag een stapje verder gaan. Mijn plan sluit gelukkig naadloos aan. We hebben voor dit plan de gemeente samen met 1 of meerdere middenstanders/horeca-ondernemers nodig.

1.Opknappen monument. Allereerst moet het Prinses Juliana monument dat daar in 1956 naar toe is verhuisd nodig worden opgeknapt, met ook fors nieuw groen. 

2. Gezellige terrasjes. Ik heb begrepen van visboer Buutveld op het plein dat hij zijn vis & snacktent over enige maanden mag verplaatsen en mag uitbreiden met een terras. Dat is al een mooie stap in de goede richting. Maar m.i. moeten we proberen meer ondernemers aan te trekken. Denk aan een bloemenstal en een tweede of zelfs derde terras. Misschien heeft Snack Gul 03 trek om die handschoen op te pakken? Meer dan één terras zorgt voor een gezonde concurrentie en reuring en dat is weer goed voor de klanten.
3. Aanvullende horeca. Mogelijk kan er een horeca-onderneming worden gestart in het pand waarin nu (tijdelijk?) Ability zijn showroom heeft (voorheen bloemist)? Dat is natuurlijk aan de ondernemer, maar de gemeente kan hierin wel actief optreden. Dit deelplan valt natuurlijk af als Ability er permanent zit.
4. Omheind speelplaatsje
. In de directe nabijheid van de terrasjes komt een klein omheind speelplaatsje voor de allerkleinsten. Zodoende kunnen de moeders eventueel samen een kopje koffie drinken op een van de terrasjes.
5. Verplaatsen afvalcontainers.
De huidige afvalcontainers dienen naar de overzijde van de Juliana van Stolbergstraat te worden verplaatst, bij voorkeur als ondergrondse containers (ORAC’s). Zodoende verstoren zij niet meer het beeld van het plein.
6. Pleintje overzijde Juliana van Stolbergstraat. Ook het pleintje aan de overzijde van de Juliana van Stolbergstraat (tegenover fietsenwinkel en dierenspeciaalzaak) kan wel een opknapbeurt gebruiken.
7. Lantaarnpalen. Mooie lantaarnpalen kunnen het aanzicht enorm verbeteren. Het Stuyvesantplein vormt een afgebakende plaats die prima zijn eigen lantaarnpalen kan hebben. Hiervoor hoeven slechts 4 armaturen te worden vervangen.
Ik zie mezelf wel zitten op dat vernieuwde Stuyvesantplein. Na mijn boodschappen bij de Spar even voor mijn vrouw wat bloemen bij de bloemenstal kopen , vervolgens een lekkerbekje bij Buutveld en tenslotte een biertje op het terras van de nieuw geopende café-brasserie. U ook?
 Argumenten

Argumenten voor

Annamaria | 5 april 2020 23:21

Ja, de containers mogen mijn inziens ook ondergronds. Het monument kan wat aandacht gebruiken. Een leuke koffietent waar je met je koter een drankje kan doen verdient ook aanbeveling. Veel bloeiende planten graag.Jurgen | 8 april 2020 10:34

Maak van de 'fontein' weer een echte fontein met water! Zomers zijn steeds heter en voor kinderen is er hier nauwelijks verkoeling te vinden. De onderste bassins van de fontein waren ooit met water gevuld. Als je deze laat uitstromen over de randen, tot over het plein, en daar omheen een afvoergoot aanlegt, kan je een 'natte zone' creëren rond het monument. Maak het plein ook veiliger voor kinderen! Op het al minimale gemeenteplan voor het plein is inmiddels flink bezuinigd. Bah!I. | 2 april 2020 21:02

Hihi, mogen moeders ook bier drinken met een man terwijl de vader met de allerkleinsten op de speelplaats is? Of vrouwen die geen moeder zijn koffie? Helemaal eens dat het plein veel potentie heeft, volgens mij is hier al van alles voor georganiseerd.Christian | 6 april 2020 02:18

Stuyvesantplein us altijd een groen plein geweest, met veel gras, ik zou graag weer meer gras terug zien bij het plein. Ook zou ik graag meer verlichting zien, niet alleen omdat die het plein mooier maakt, maar ook veiliger. Misschien zouden leuke picnic tafels voor de vishandel een leuk idee zijn? En het momument heet absoluut meer liefde, renovatie en verlichting nodig.Simona | 4 april 2020 13:39

Ja, er zijn ook andere pleinen rondom die niet worden onderhouden, bijvoorbeeld die tussen 2e Joan Matsuyckerstraat en 3e Joan Matsuyckerstraat.

Yes, there are also other squares around that are not being taken care of, for example the one between 2e Joan Matsuyckerstraat and 3e Joan Matsuyckerstraat.y | 11 april 2020 14:10

Eens met investering om een leefbaarder Stuyvesantplein te maken. Met terrassen tbv ontmoetingsplek. Let wel dat dit meer een make-up is en niet een plan voor de duurzaamheid en lange termijn . Mogelijk nieuw plan: ondergrondse parkeergarage. 2e plek aan overkant (lelijke transformatiehuisje) inrichten met 'horeca' en terras voor biertje drinken. Grote plein met vijver meer voor spelende kinderen.Argumenten tegen

erik | 2 april 2020 15:21

Dit plein is allang van een goed ontwerp voorzien dat in uitvoering gaat. Zie pleinenwebsite op bezuidenhout.nlS | 5 april 2020 14:25

Super leuk plan! Een leuk, gezellig en mooi buiten punt waar mensen kunnen genieten van het mooie weer en buiten zijn is zeer welkom. Veel mensen in deze buurt hebben een klein balkon en met een beetje pech enkel aan de schaduwzijde! Een leuk plein met groen, picknick banken, horeca etc. Is (wat mij betreft) erg gewenst!Sven | 8 april 2020 11:32

Dot gebeurt sowieso al met een uitgebreid plan. Large haalbaarheidBenny | 23 april 2020 21:06

Koffie kiosk erop met een terras voor als de crisis voorbij is!Login om verder te gaanAnnuleren