logo

Bezuidenhout Begroot

Dit plan is niet geselecteerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan kreeg minder dan 25 likes en is daarom niet geselecteerd voor de stemfase van Bezuidenhout Begroot.

Meer ruimte honden én kinderen in Haagse bos

Door: Bernadette
6 april 2020
Gemeente Den Haag | 5 jun. 2020, 09:00

Dit plan heeft de haalbaarheidscheck niet gehaald. Staatsbosbeheer beheert het Haagse Bos, hier is de gemeente niet verantwoordelijk voor.

Door het Haagse bos anders in te richten creëer je zowel meer ruimte voor honden om los te lopen als voor kinderen om te spelen!

Als je vanaf de Bezuidenhoutse weg het Haagse bos inloopt is het eerste 'deel' tot de vijver is honden losloop gebied. Tegelijk komen hier ook veel gezinnen met kinderen die eendjes voeren, oefenen met hun fietsje, picknicken enzovoort. Ook joggers lopen graag in dit eerste stuk. Deze drie groepen (honden, kinderen, joggers) combineren is niet altijd een succes. 
Draai het daarom om. Honden verplicht aan de lijn in het eerste deel. Met ook meer speelgelegenheid en picknick tafels voor gezinnen. En dan over de brug meteen honden losloop gebied maken, doorlopend tot de Benoordenhoutse weg. 
Natuurlijk zijn beide speeltuinen uitzondering. In dit gebied blijven de honden aan de lijn. Op deze manier hebben de honden een veel groter losloop gebied. En hebben de kinderen een rustig en veilig eerste deel van het bos erbij. Zodat kinderen en loslopende honden elkaar ook minder hoeven te ontmoeten.


Argumenten

Argumenten voor

imke | 6 april 2020 22:38

Dit is ook veiliger voor de hondjes omdat het eerste deel te dicht op de straat zit. Ik ben er een keer getuige van geweest dat 2 hondjes achter elkaar aangingen en zo t park uitrende de straat op. Een van de hondjes is toen doodgereden wat ongelovelijk verdrietig was.Argumenten tegen

Fabianne | 14 april 2020 18:43

Het is juist zo leuk dat daar een groot stuk open gebied is waar de honden met elkaar kunnen rennen en de baasjes met elkaar kunnen kletsen bij picknick bankjes. Bovendien is het zomers lekker om te pootjebaden. Er is juist zoveel gebied voor mensen en kinderen waar honden niet los mogen lopen, en bijna niets waar ze wel los mogen lopen. Uitbreiding van het losloopgebied, goed idee! Dit leukste stukje wegnemen, geen goed ideeElsje | 24 april 2020 19:33

Ik ben tegen, honden horen in de stad en in het Haagse bos aan de lijn. Voor de kinderen zijn er al voorzieningen genoeg .Login om verder te gaanAnnuleren