logo

Bezuidenhout Begroot

Dit plan wordt uitgevoerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase van Bezuidenhout Begroot.

Urban farming en eetbare plantsoentjes

Door: Floor
10 april 2020

Jong en oud betrekken bij het duurzaam en lokaal verbouwen van voeding, meer groen in het straatbeeld, minder co2 uitstoot, gemeenschapszin.

Eind maart en begin april stond de magnoliaboom in bloei. Mijn zoontje is 3 jaar oud en wist niet wat een magnolia boom was tot we er blaadjes van gingen plukken. Nog geen dag later en de 2 weken die erop volgden, herkende hij overal magnolia bomen. Van de blaadjes kun je o.a. siroop en azijn maken. Die zijn goed in dit zeizoen voor mensen met hooikoorts, verkoudheid, asthma etc. En zo groeit er ieder seizoen wel iets wat je kunt plukken. 

Voordelen:
Daarnaast is al dat groen goed voor de afvoer van regenwater, minder co2 uitstoot, bijna alles doe je te voet urban farming en wildplukken, het biedt een leerkans aan jong en oud om meer te leren over waar hun eten vandaan komt en mensen leren elkaar kennen in dit proces, er wordt in urban farming efficient gebruik gemaakt van de ruimte en beschikabre grond, het verhoogt de voedselzekerheid en het creeert een gevoel van erbij horen en gemeenschapszin.
Wat ik mis (omdat veel mensen in het Bezuidenhout geen tuin hebben) is een plek waar je zelf dingen kunt laten groeien en opeten, zodat jong en oud dat proces meemaken in de stad.

Urban farming; van bijenteelt in de achtertuin, het houden van kippen, tot moestuinen op het dak, gemeenschappelijke ruimtes, boomgaarden in de voortuin en bloembakken - stadsboeren groeit waar het kan.
Er zijn veel mogelijkheden.Argumenten

Argumenten voor

denice | 12 april 2020 08:06

De combinatie van duurzaam en lokaal verbouwen van voeding, educatie voor de kids in de buurt en meer groen in de buurt me onwijs aanspreekt!Bregje | 15 april 2020 13:33

Wat een leuk plan! Ik mis ook een 'groene' aantrekkelijke ontmoetingsplek. Een soort tuintje voor ons allemaal! Een leuk theehuisje erbij gedurende de dag zodat men de buurtbewoners goed leert kennen. En wellicht een wormenhotel :)Argumenten tegen

Heb je een goed argument tegen? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanAnnuleren