logo

Bezuidenhout Begroot

Dit plan wordt uitgevoerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase van Bezuidenhout Begroot.

Geen verlies parkeerplekken door E-hagenaar

Door: Erik
14 april 2020

E-laadpalen nemen nu gewone parkeerplekken in bezit en zijn niet mooi, dat kan '4-x-win' worden met het volgende idee

Elektrische laadpalen in de wijk zijn nog beperkt in aantal en de parkeervakken daarnaast (twee per paal) mogen alleen door E-auto’s bezet worden. In Bezuidenhout-Oost is een parkeerprobleem, dat de gemeente beloofd heeft op te lossen (500 extra parkeerplekken zijn nu al nodig, ongeacht de 20.000 nieuwe inwoners).  In Bezuidenhout-Midden is een E-hagenaar proefproject geweest in de Jacob Mosselstraat, waarbij in de gehele straat E-palen geplaatst werden. Ook auto’s op brandstof mogen parkeren naast de paal, omdat de hele straat voorzien is van E-palen. 

Omdat de standaard laadpalen niet echt mooi zijn is een parkeerpaaltje omgebouwd tot een minder opvallend element. Ik zou het wijkbudget graag inzetten om dit ontwerp te perfectioneren maar vooral om een voorstel te maken om de onopvallende E-laadpaal op zoveel mogelijk plekken in de wijk te plaatsen waarbij de E-parkeerplek dus NIET ten koste gaat van andere parkeervakken in de wijk. Zo snijdt het mes aan meerdere kanten. De E-auto wordt gestimuleerd, het parkeerprobleem wordt niet groter en we zijn dan af van die lelijke standaard E-palen. De gemeente kan dan in de toekomst het ontwerp over de hele stad uitrollen. Milieu, gemeente, bewoners & alle autobezitters blij!

Uitvoering in opdracht van Wijkberaad


Argumenten

Argumenten voor

Fred | 14 april 2020 21:43

Elke parkeerplaats erbij is winst en er komen meer oplaadpuntenI. | 28 april 2020 18:04

Een charmant uitziende manier om opladen mogelijk te maken.Argumenten tegen

kitty | 15 april 2020 21:00

Nee, is al een tekort aan parkeerplekkenBenny | 23 april 2020 20:40

Een krachtstroom netwerk aanleggen om meerdere palen op aan te sluiten langs 1 straat lijkt mij wat in de kosten te lopen. Je gaat het niet redden met 40.000 euroLogin om verder te gaanAnnuleren