logo

Bezuidenhout Begroot

Dit plan is niet geselecteerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan kreeg minder dan 25 likes en is daarom niet geselecteerd voor de stemfase van Bezuidenhout Begroot.

Versierde stoeptegels

Door: Berend Jan
17 april 2020

Stoeptegels bedrukken met tekeningen van kinderen uit de wijk: leuke versiering, betrekt kinderen, en het is laagdrempelig!

De stoep wordt door iedereen gebruikt, maar is erg saai. Zou het een idee zijn om kinderen in de wijk te vragen om een tekening te maken en deze te laten bedrukken op enkele stoeptegels en die verspreid over verschillende straten in de stoep te verwerken?

Het is simpel te realiseren (laagdrempelig), maakt mensen blij en het is een leuke manier om kinderen te betrekken bij de versiering van de wijk en zij kunnen er tegelijk spelletjes meebedenken, bijvoorbeeld een tegel speurtocht. Ook leuk om enkele gekleurde/versierde tegels bijelkaar te leggen, zodat kinderen er spellen mee kunnen doen zoals hinkeltje of Twister.

De tegels kunnen weerbestendig worden bedrukt en bijvoorbeeld een witte achtergrond hebben om de tekeningen mooi tot hun recht te laten komen. Het is eerder ook gedaan in bijvoorbeeld Almere-Haven.

Op school/thuis zouden de tekeningen kunnen worden gemaakt. Er zijn verschillende bedrijven die tegels kunnen bedrukken, verwacht ik, en dan zou de gemeente kunnen helpen bij het plaatsen ervan.

Argumenten

Argumenten voor

Heb je een goed argument voor? Laat je stem horen!

Argumenten tegen

I. | 28 april 2020 18:17

Mooi saai is niet lelijk! (Zero, Nul, Jan Schoonhoven)
En mijn arme brein wordt al zo gepeinigd met allerlei dingen op straat die ik moet zien.
Oppassen het budget aan sec versiering uit te geven. Laat kinderen maar gewoon met krijt krijten, volwassenen die dat willen ook.Login om verder te gaanAnnuleren