logo

Bezuidenhout Begroot

Dit plan is niet geselecteerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan kreeg minder dan 25 likes en is daarom niet geselecteerd voor de stemfase van Bezuidenhout Begroot.

SoZa: Bezuidenhouts grootste geheim opent

Door: Emmylou
22 april 2020
Gemeente Den Haag | 5 jun. 2020, 09:00

Dit plan heeft de haalbaarheidscheck niet gehaald. Soza is een feest, het budget van Bezuidenhout-begroot mag niet worden ingezet voor feesten of partijen. Het budget kan alleen worden ingezet voor duurzame doeleinden voor de wijk.

Van de buitenkant moeilijk te zien, maar SOZA Bruist! Tijd dat de buurt hiervan meegeniet, tijd om energie te delen en te maken met de wijk!

het verhaal achter ons plan 
In SoZa wonen jonge Hagenaars en nieuwkomers en werken (sociaal) ondernemers, allemaal mensen die hun weg vinden in de stad en Bezuidenhout. In de community van ANNA&co in het SoZa-gebouw bruist het van de energie: ondernemers en bewoners maken een “Common Ground Garden” aan de Schenkkade, er is een wekelijkse breiclub waar sjaals en wanten gemaakt worden voor daklozen, studenten en statushouders organiseren wisselende activiteiten in de Estafette om netwerken te verknopen en te ontsluiten voor de nieuwkomers in Den Haag, inwoners uit SoZa en Den Haag leren spelenderwijs de Nederlandse taal in het Dutch Language Café en in de huiskamer organiseren we regelmatig film- en gameavonden. 

SoZa staat in een prachtige wijk, en ligt er tegelijkertijd ver vandaan. De ondernemers in de ANNA&co community nemen het initiatief om de bewoners van Bezuidenhout deelgenoot te maken van de levendige community. Letterlijk en figuurlijk overbruggen we de afstand over de Schenkkade. Dat doen we met elkaar: we maken een plan om de ontmoetingsruimte aantrekkelijker te maken en realiseren dat samen, we maken de mogelijkheden en activiteiten van SoZa beter zichtbaar en initiëren samen nieuwe activiteiten. Kortom: we voegen toe aan wat er is en zorgen met elkaar dat ook SoZa een onderdeel van de buurt wordt.

voor wie is het?
Voor jong en oud, ondernemer en particulier, nieuwe en gevestigde buurtbewoners van het Bezuidenhout.

wat willen we ermee bereiken
Dat iedereen die nieuwsgierig is naar de community meedoet om de afstand tussen SoZa en de rest van de wijk te overbruggen voor bewoners en ondernemers in heel Bezuidenhout. Meedoen door SoZa aantrekkelijker te maken, door mee te doen met activiteiten en zelf activiteiten te ontplooien.

waarom doen we dit?
Iedereen kent het oude ministerie van SoZa, iedereen weet ook dat het er nog enkele jaren staat, maar onvoldoende mensen weten wat er al voor moois gebeurt en kan gebeuren. Dat pakken we aan, samen!
 Tuinieren en nieuwe mensen ontmoeten in de Common Ground Garden, workshops, tijdens een ontmoeting in de huiskamer van ANNA&Co ook warme sjaals breien voor de daklozen van Den Haag of Nederlands oefenen door spellen te spelen, sporten en bewegen in en om het gebouw met High Sky Fitness: in en rondom het grijze SOZA gebouw gebeurt veel. Als we de plek samen aantrekkelijker maken voor de buurt, versterken we de betrokkenheid en onderlinge verbinding. En maken we van het voormalig ministerie van Sociale Zaken een unieke plek voor de hele buurt!

wie maakt dit waar?
Een aantal SOZA bewoners en sociale ondernemers uit de ANNA&co community slaan hun handen ineen en nodigen buurtbewoners en andere ondernemers uit om mee te doen. Een ontwerper helpt ons bij het plan, samen maken we het. We inventariseren de kwaliteiten van de vrijwilligers en we helpen mensen met overeenkomstige interesses actief te verbinden - indien gewenst natuurlijk. 

Met elkaar hebben we alles wat nodig is de afstand tussen SoZa en de rest van de wijk te verkleinen. Het geld benutten we voor het aantrekkelijker maken van de ontmoetingsruimte: materiaal en inzet  van de vrijwilligers; om de rest van Bezuidenhout beter te betrekken bij de bestaande activiteiten en om samen nieuwe activiteiten te ontplooien. 

De sociale ondernemers die dit plan indienen zijn de trekkende krachten van dit initiatief. We faciliteren de samenwerking, zorgen dat er een ontwerp komt, en alles er is wat er nodig is om dit samen te realiseren. We zoeken vrijwilligers, verdelen de rollen en taken, regelen van materialen. Afhankelijk van de kwaliteiten en wensen van de vrijwilligers, passen wij onze rol aan. 

Het is belangrijk dat de mensen die zich willen inzetten zoveel mogelijk zelf kunnen doen om met SoZa een mooie plek toe te voegen aan de buurt!Argumenten

Argumenten voor

Richard | 22 april 2020 21:09

Ik ben gewoon een groot voorstander van alles wat mensen verbindt en zaken als leeftijd, afkomst, geloof, sociale status enzovoorts overstijgt.judith | 22 april 2020 23:25

Ik ben voor want ik woon tegenover Sozawe en ben er geweest en het wordt super nuttig en multifunctioneel gebruikt.A | 22 april 2020 23:31

Het doet eer aan de oorsprong van het gebouw. Het verbindt oud en nieuw, jong en oud, cultuur en economie, arm en rijk. Wat mij betreft hét voorbeeld van inclusie. De hartelijkheid spat er van af. Daar kan heel Den Haag een voorbeeld aan nemen.Linda | 23 april 2020 06:29

Het initiatief bundelt krachten, geeft mensen kansen en verbindt!Willemijn | 23 april 2020 10:27

Er vinden nu al zoveel mooie ontmoetingen plaats in ANNA&Co en rondom het SoZa gebouw, en ik heb het idee dat de buurt hier nog veel meer aan verbonden kan worden. Het zorgt voor dynamiek, verbondenheid en leven rondom het stations gebied van LvNoi.Argumenten tegen

Heb je een goed argument tegen? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanAnnuleren